Pčelarska udruga ˝Turopolje˝


_________________________________________________________Pčelarska udruga ˝Turopolje˝, sa sjedištem u Velikoj Gorici, osnovana je u prosincu 2005. godine. Do danas broji preko 60 članova i objedinjuje pčelare sa područja Velike Gorice, općine Kravarsko, općine Pokupsko, općine Orle pa i iz Zagreba.
Osnovni cilj udruge je aktivno sudjelovanje na unapređivanju pčelarstva, informiranju javnosti o pčelama, pčelinjim proizvodima i njihovim blagodatima. Udruga organizira stručna predavanja za pčelare i građanstvo sa istaknutim i priznatim stručnjacima iz tog područja - dr.vet.med. Zlatko Tomljanović, doc.dr.sc. Dragan Bubalo, Havetić Dubravko, dipl.ing.agr., prim.mr.sci. Josip Lončar i mnogi drugi. Udruga također aktivno sudjeluje na sajmovima i događanjima u svrhu promocije pčela i pčelinjih proizvoda, u edukaciji građana već od vrtićke dobi.

U današnje moderno doba, a što je prihvaćeno i od strane stručnjaka, pčele više ne mogu opstati same u prirodi bez pomoći pčelara. Tu vrlo važnu i značajnu ulogu imaju i same udruge koje usmjeravaju i organiziraju pravovremenu informiranost pčelara najnovijim otkrićima i dostignućima u tom plemenitom zanimanju.

Predsjednik PU ˝Turopolje˝ - Dario Frangen, mob: 098/383 306
Dopredsjednik PU ˝Turopolje˝ - Miroslav Antolčić