Završen tečaj: Apiterapija – proizvodnja i korištenje pčelinjih proizvoda

U studenom 2017. godine Hrvatsko apiterapijsko društvo organiziralo je tečaj naziva Apiterapija – proizvodnja i korištenje pčelinjih proizvoda u trajanju od 60 sati. 
To je prvi tečaj takve tematike u Hrvatskoj s ciljem upoznavanja polaznika s proizvodnjom i korištenjem pčelinjih proizvoda, medonosnim i ljekovitim biljem, osnovama anatomije i fiziologije ljudskog organizma, osnovama patofiziologije, biološkim svojstvima pčelinjih proizvoda, primjenom pčelinjih proizvoda u veterinarskoj medicini, pružanje prve pomoći kod pčelinjeg uboda, masaže medom i primjena pčelinjih proizvoda za potrebe kozmetičkih i wellness centara, primjena pčelinjih proizvoda u gastronomiji kao i čitav niz različitih radionica kroz koje se u praksi prolazi izrada preparata od pčelinjih proizvoda za različite namjene, kao i mogućnosti primjene istih. Miroslav Antolčić je jedan od polaznika. 

Nakon pismene provjere znanja i izrade završnog seminarskog rada na temu Matična mliječ uz prezentaciju 24.03.2018. uspješno je završio tečaj. U planu je da se seminarski radovi svih sudionika objave u jedan zbornik.